Затвори


File not found.

DARK LIGHT exhibition

Underground gallery/studio
18:00 16-4-2016


Боян Бахрин, Венцислава Стоянова, Ася Спасова, Марина Стоянова; Център Алос и
Галерия/студио Underground
представят

ТЪМНА СВЕТЛИНА

ФОТОИЗЛОЖБА и УЪРКШОП „Рисуване със светлина“
част от проект, финансиран от програма "Дебюти" на Национален Фонд „КУЛТУРА” към Министерство на културата

16 април 2016 г., 18:00 часа
Галерия/студио Underground
/Сточна гара, ул. Владайска река 4, ет.4/

Изложбата ще представи серия от фотографии на избрани локации от София, постигнати чрез специфична фотографска техника в стила „light-painting“, позволяваща наслагването на светлинни контури, които дорисуват средата по характерен и смислово свързан с локацията начин. В пространтвото на Галерия/студио Underground освен фотографии, ще бъдат експонирани и авторски изобретените светлинни „инструменти“, с които са заснети кадрите, ще има светлинна инсталация, както и т.н. „тъмна стая“, в която всеки посетеител ще може да нарисува сам своя светлинна рисунка и на място да получи снимката на хартиен носител.
Изложбата е част от цялостен проект „Тъмна светлина“, който сам по себе е авторско търсене на визуални интерпретации на пространствата в София, познати на гости и жители на града и цели провокация към тях. Чрез актуалната съвременна изразна форма на изкуството – light-painting, изложбата цели да постави във фокуса на вниманието на публиката популярни и социално значими локации в София, и да постави въпросa как всеки отделен човек възприема тези места.
Повече информация за проекта ще откриете на:http://darkinart.wix.com/darklight

Партньори/спонсори по проекта: програма "Дебюти" на НФ „КУЛТУРА” към МК, Галерия/студио Underground, Център АЛОС /alos.bg/, Сдружение Изкуство в Действие /artinaction.eu/, Кафе – галерия на ФНПП, СУ

Благодарности на всички приятели и колеги, които споделиха с екипа епични нощни разходки и помагаха при заснемане на кадрите.